12 months ago

Ceritera Warga Muslim Rohingnya

sering kali juga, Polemik ini Dibicarakan, Ceritera warga muslim Rohingnya... Namun, Tiada seorang pun yang mengambil cakna, Yang khabarnya Berasa simpati, Hanya sebentar berpaling Lalu berlalu, Sibuk menekuni urusan duniawi. mauduk read more...

1 year ago

wan ke sekolah baru

wan ke sekolah baru

 Daddy , Nanie tak suka daddy manjakan budak perempuan ini . Kita dah lah tak tahu asal usul dia dari mana . Tiba-tiba daddy papa bawa dia ke sekolah ini . Nanie tak nak jaga dia! I have my own life ! ” , kata Nanie kepada bapanya,Tan S read more...



1 year ago

malang part 3

malang part 3

Aku yang melihat rakanku memberi penjelasan hanya berdiam diri tanpa berkata apa-apa. Mata aku beralih kepada warden beralih yang masih berada di luar. Dia senyum sinis. Sebelum beralu pergi dia ada mengatakan sesuatu seperti&helli read more...



1 year ago

malang part 2

malang part 2

“Tolong carikan baldi aku… Hilang! Tak guna betul siapa yang ambil. Dalam tu dah la ada sabun basuh baju aku… Baldi aku warna hijau gelap…”

 

read more...



1 year ago

malang part 1

malang part 1

bunyi bingit mengejutkan aku dari tidur yang lena. Aku buka mata yang masih berat. Kepala aku masih sakit. Aku lihat sekeliling. Aku masih berada di atas katil. Aku pandang ke bawah ada orang solat. Solat Maghrib depan aku. A read more...



1 year ago

takdir cinta

takdir cinta

Rutin harian Qayyum berlangsung seperti biasa.

Dia akan bangun pada pukul 8 pagi seperti kebiasaannya dan mula meragam kerana sudah terlewat untuk pergi ke kerja.

read more...



1 year ago

takdir cinta

takdir cinta

5 Tahun kemudian~~

 

  “ One hot chocolate . Thank you ! ” , Qalisya memesan minuman kegemarannya dengan penuh sopan . Qalisya sudah bersedia dengan rancangannya read more...